sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Hyväksytty asuntotarjous!

Päivä oli tiistai 7.4, jolloin ilmoitimme tuosta kiinnostusta herättäneestä asunnosta, että kiitos mutta ei kiitos. Seuraavana päivänä, 8.4. soitin noista kahdesta suuremmasta asunnosta, että kiinnostusta olisi, ja keskiviikkona 9.4. luvattiin ilmoittaa niiden tilanteesta. No, ei kuulunut, ja vika oli välittäjän päässä. Tai en tiedä kenen päässä, muttei ainakaan omassani.

Sitten saapui torstaiaamu, ja hyvin saapuikin. Aamulla selasin etuovi.comia, ja sinne oli jostakin ilmestynyt erittäin kiinnostava kohde, vuonna 2008 valmistunut rivitalokolmio josta löytyi niin iso takapiha, että siellä mahtuu useampikin mies talven pimeinä iltoina tekemään lumienkeleitä joko alasti tai pyyheeseen kääriytyneenä. Tuo mielikuva mielessäni soitin välittäjälle välittömästi, ja sain sovittua näytön perjantaille 10.4. klo 10 aamulla.

Hervanta on näin kaunista seutua.
Jos asunto on tarkoitus myydä 5 - 10 vuoden sisään eteenpäin, niin tärkeitä asioita ovat sijanti, kunto ja hinta. Jos nämä kaikki ovat kunnossa, niin arkkitehdin on täytynyt hölmöillä enemmän kuin virka-aikana ehtii, jotta asuntoa ei saa myytyä. Tässä tuntui olevan kunnossa kaikki: kolme minuuttia Satakuntaan vievälle tielle, viisi minuuttia Turuntielle ja viisi minuuttia kolmostielle. Kylpyhuone, terassi ja kaikki muut ylellisyystilat olivat erittäin siistissä kunnossa, eikä remonttia tarvitse kahteenkymmeneen vuoteen paljon varmaan murehtia. Hinta oli omasta mielestäni käypään markkinahintaan nähden alhainen, olisin ollut valmis antamaan tuosta jopa 10 000 euroa enemmänkin. Takapiha oli tässä asunnossa aivan mahtava, noin 7 - 10 metriä pitkä ruohon peittämä preeria, joka on noin kolminkertainen verrattuna muihin yhtiön pihoihin.

Citysisustusta
Näyttö meni hyvin, ja samasta asunnosta oli soitellut kuulemma kuusi muutakin henkilöä. Myyjät ovat kuitenkin aina myyjiä, mitä vähemmän heitä kuuntelee niin sen paremmin yleensä pärjää. Tilanne oli kuitenkin se, että ylläolevista syistä johtuen tarjous tästä tehtävä pian, mielellään heti. Kun tarjous ehtoineen oli muotoiltu, huomasin sähköpostiin tulleen viestin tuosta aivan ensimmäisestä kohteesta: Myyjät ovatkin yllättäen valmiit tinkimään hinnasta vielä 2000 euroa. Oli erittäin mahtava uutinen, tuota hintaa oli laskettu yhden nollan verran liian vähän, joten jouduin toivottamaan hyvää kevättä ja tukalan helteistä kesää itse kullekin. Tästä tunnin päästä tarjouksemme oli jo hyväksytty tästä uusimmasta kohteesta, ja sehän tarkoittaa sitä, että

MULLA ON TALO!

Voi moro. Hupi jatkui vielä maanantaina 13.4. puolenpäivän aikaan soitti välittäjä, jonka piti soittaa jo keskiviikkona. En ole koskaan tuntenut hirveää sympatiaa myöhästeleviä ihmisiä kohtaan, ja tällä kertaa myöhästyminen taisi tulla kalliiksi tuolle välittäjälle. Olisin hyvin voinut myös ostaa sen talon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti