perjantai 10. huhtikuuta 2015

Peli kovenee - Haku päälle ja nuorempien kimppuun

Kylläpä vitutti, kun tuosta hinnasta ei päästy sopuun. Oli sen verran mukavan oloinen asunto hyvällä paikalla, että olisin sen mielelläni ottanut. Raha on kuitenkin rahaa, ja noin paljon emme ole valmiita laittamaan sinne kiinni. Oma suojaisa piha, hyvät kulkuyhteydet ja avonainen keittiön ja olohuoneen yhdistävä tila. Siinä sitä olisi voinut paistatella omassa rauhassaan, ja katsella vuorotellen valkoista kattoa tai voikukkien kasvua pihalla. Kaukana kaupungin hälystä, yläkerrassa hyppivistä lapsista, naapurirapussa pidettävistä bileistä ja takapihalla lapsilleen huutavista äideistä. Olla siellä, missä Keskustan kannatus on suurimmillaan. Vaikken kepua ole äänestänytkään.

Paratiisi. Kuvan lähde.
Ei sillä, harmitti. Naama ylös mudasta, sitkeä nousu konttausasentoon ja raivoisa ryömiminen tietokonetta kohti. Niinpä avasin Etuovi.com:sta seuraavan haun:
Sijainti: Nokia
Asuntotyyppi: Rivitalo, omakotitalo, paritalo
Hinta: Alle 200 000
Koko: Yli 75 neliötä
[X] Omistusasunto
[X] Asunnossa on sauna

Hakutuloksia
Kohteita löytyy tällä hetkellä 59, ja tuossa se on pyörinyt pidemmän aikaa jo. Korvaajaa tuolle aiemmalle ei kuitenkaan tuntunut olevan näköpiirissa, koska asunnot joko 1) sijaitsevat jossakin aivan korvessa, 2) vaativat järkyttävän remontin tai 3) ovat kaksikerroksisia rivitaloja. Kaksikerroksinen talo on ylipäätään asia johon en alistu, ellei neliöitä ole vähintään 150. Kun portaita ei kuitenkaan jaksa kiivetä, soveltuu yläkerta jo ensimmäisen vuoden jälkeen lähinnä UrbanExploring-kerhon retkikohteeksi, ja näinhän ne neliöt ovat suhteellisen turha investointi. Toki myös välillä reeneistä valittelevat polvet liittyvät tuohon, mutta pidetään se pienen piirin salaisuutena.

Näin kävi kaverin kellarille. Tositarina.
Kun avasin tuon etuovi.comin, niin en meinannut oikein uskoa silmiäni. Ohi oli mennyt lähes täysin kohde, jonka hinta oli noin 150 000, joskin tarjouskaupan alkaen-hinta. Mielenkiintoiseksi tuon teki se, että se oli lähestulkoon aiemman kiinnostuksen kohteen naapurissa, vähintään vastaavassa kunnossa ja 17 neliön verran isompi! Ei perhana, tuohon on pakko mennä näyttöön. Pirautin välittäjälle, ja otin yhtiön paperit iltalukemiseksi.

Tie ja ostoskeskus lähellä.
Kun vauhti kiihtyy, niin kiihtyköön. Lähialueelta oli myynnissä myös kaksi uutta, 2004 valmistunutta asuntoa. Hieman isompia, melkoisesti kalliimpia, mutta uusi on aina uusi. Toisen totesin ensikäynnillä kuitenkin sen verran kamalaksi, että jouduin vaimolle diplomaattisesti ilmoittamaan, että näyttöön tulen, mutta penniäkään en tuohon laita rahaa. Ihan kelvollinen asunto hieman hölmöllä ratkaisulla, jossa suihkuun piti mennä keittiön läpi. Piha tässäkin oli pienessä kuopassa, ja viereinen miljonäärin omakotitalo varjosti sitä 12 kuukauden ajan vuodesta, 16 h kunakin päivänä. Toinen kohde oli taas maittava, ja soitin siitä välittäjällekin tiistaina päivällä. Tarjous oli kuulemma vetämässä, ja hän lupasi ilmoittaa keskivikkona miten kävi. Nyt on perjantai, mitään ei ole kuulunut mutta kohde on edelleen myynnissä. Täytynee mennä itse ovelta kysymään, kun välittäjä ei asiaa saanut eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti