tiistai 7. huhtikuuta 2015

Yksityisnäyttö ja ensimmäinen tarjous

Esittelykierroksessa toisena ollut kohde vaikutti molemmista mahdolliselta tulevalta kodilta, joten päätimme varata sinne yksityisnäytön myös. Kaikista muista kohteista vähintään toisella oli sanottavana, ettei sovi, niin vaihtoehdot jäivät vähiin. Itse en suostunut uudiskohteeseen, jossa maksetaan ainakin 10 000 euroa pelkästään siitä, ettei kukaan muu siellä ole nukkunut. Aika kalliiksi tulee tuo ensimmäinen yö. Oma kakkossuosikkini oli kohde, jossa olisi saanut remontoida mm. kaiken. Kalliiksihan tuo olisi tullut, ehkä parempi ettei remontointi-innossaan hairahdu, kun ei työkalupakkiakaan omista.

Remontoitavaa
Kovasti olimme innokkaita ja toiveikkaita, asunto oli ollut myynnissä jo noin puoli vuotta, eikä muita kävijöitä ollut tässäkään näytössä. Alue oli todettu kelvolliseksi jo aiemmin, nyt tuli suorittaa se kriittisempi, sisäinen tutkimus ja vielä niin, että varmasti joka paikka tuli nuohottua. Keittiössä kaikki kaapit toimivat lähes kuten pitää, vaatekaapit ja -huoneet olivat niin täynnä roinaa kuin ne nyt lapsiperheellä voivat olla, ja kylpyhuone oli alkuperäiskunnossaan (yli 25 v. vanha). Tarkastelun jälkeen totesimme, että pienellä pintaremontilla tästä tulisi mieleinen, Muuten, tässä maailmassa kukaan ei oman kokemukseni mukaan osaa valita siedettävää tapettia myytävään taloonsa, mutta tässä oli kieltämättä tehty aika hyvä valinta. Uusiksi seinät menisivät kuitenkin, samoin kuin ikkuna- ja jalkalistat sekä ovenkarmit, joihin tulisi sutaista vähintään uusi väri pintaan.

Kuvan kylpyhuone ei liity tapaukseen. Tyylitaju lyömätön.
Aivan kaikkia asioita emme muistaneet kysyä, ja lähetimme välittäjälle vielä samana iltana kysymyspatteriston, johon saimme vastaukset melko nopeasti. Putkiremontin kanssa ei ole kiire, mutta meille selvisi kunnolla vasta tässä kohtaa, että kylpyhuone tarvisi remontoida ihan jo sen iästä johtuen, eikä pelkästään rumasta laatoituksesta. Sinne uppoaa vähintään kymppitonni, puolitoistakin jos oikein innostuu suunnittelemaan. Vielä kun talon katto näytti melko kärsineeltä, jouduimme näihin uppoavan 20k euron takia miettimään todella, että mitä tästä nyt tarjoaisi. Jos ostaisin 30 vuotta vanhan talon ja sijoittaisin siihen remontteineen lähes uuden hinnan, en antaisi sitä itselleni lähes koskaan anteeksi, ja ripottelisin hiekkaa, tuhkaa ja kaikenmaailman putua päälleni, kunnes olisin saanut myytyä tuon asunnon julmetulla voitolla eteenpäin.

Valintoja
Tarjousta tehdessä jokin hienotunteinen kääpiö sanoi olkapäälläni, että tämä tarjous menee jo vähän pilkanteon puolelle. Bisnes on kuitenkin bisnestä, ja jos tarjous ei miellytä niin siihen ei ole pakko suostua. Tiputimme hinnasta siis noin 20 % pois, lähes 30 000 euroa. Vastauksen saamiseen kului noin 5 min, eikä siinä ollut edes minkäänlaista vastaantuloa havaittavissa. Perhanan perhana. Vastassa taitaakin olla kova luu. Ei auta kuin jatkaa taistelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti